”Левски” нямаше сили – 1:2 и ”чао Европа”

„Левски“ бе надигран и загуби с 1:2 от „Хайдук“ и в реванша от втора квалификация в Лига Европа, като с общ резултат 1:3 „сините“ отпадат.
И ако след първия мач имаше надежда, а и хърватите не изглеждаха някакво страшилище, вторият бе среща с реалността.

„Левски“ бе надигран, като само в първите 20 минути успя да наложи превъзходство и да затрудни гостите.

За съжаление „Герена“ нямаше как да окрили такъв „син“ натиск, стадионът пустееше празен заради наказание от УЕФА и се чуваха само викове от треньори и играчи. Тихо и тъжно, а интересът към мача със сигурност щеше да напълни трибуните и атмосферата да е гореща.

Левскари – около хиляда, се събраха пред сектор „А“ и гледаха мача на видеостена, подкрепяйки своите там. Не стигна. „Левски“ нямаше сили.

Жорди Гомес, едно от двете звездни попълнения (другото е Габриел Обертан), започна за първи път като титуляр и опита да вдъхнови обрат след пасива от първия двубой.

Но след 20-ата минута „Хайдук“ зареди убийствени контраатаки и изпускаше ситуация след ситуация да реши всичко. Едно, две, три… „Левски“ оцеляваше.

Треньорът Николай Митов пусна жокер – Сержиу Буш, румънското попълнение, минало и през ЦСКА преди години. И точно той с глава при първата си намеса в мача откри в 69-ата минута. 1:0 и всичко остана на везните на равновесието в общия резултат.

Но и след гола „сините“ видимо бяха по-немощният отбор. „Хайдук“ обърна мача с два гола, които можеха да дойдат много по-рано. Вкараха Франк Оханджа (с рикошет) и Анте Ерцег с изящен удар.

Така европейската мечта завършва рано за „Левски“. Остава надеждата за битка за титлата – нещо, което убягва на „сините“ от 8 години.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

%d bloggers like this: