Хубчев не иска да го питат за Дяков

Селекционерът на националния отбор на България Петър Хубчев помоли журналистите да не го питат защо не е извикал определени футболисти за световните квалификации с Швеция и Холандия. Все пак, когато му бе зададен въпрос защо не е извикал капитана Дяков, първоначално обяви, че е дошъл да говори за сериозни неща, а после даде пример със световни звезди като Бензема, Наинголан и Хави Мартинес.

Както е известно, Хубчев не изпрати покани за капитана Светослав Дяков, Марселиньо и Николай Бодуров.

„Буквално преди няколко часа събрахме отбора. Имам една голяма молба към вас – нека тази пресконференция да не бъде като почти всички в България. Нека да говорим за сериозни неща, защото едва ли има по-сериозни неща от националния отбор. Нека не задълбаваме в клубни пристрастия, лични харесвания и нехаресвания. Моментът е такъв, че трябва да се мисли по друг начин. Открити хора сме, няма какво да крием“, започна Хубчев, намеквайки, че не му се говори за изпратените от него повиквателни.

„Статистиката понякога е важна, но не играе до такава голяма степен в главите на момчетата. Особено в днешно време те не се стряскат от такива неща. Знам го, че е така“, добави селекционерът, след което му бе зададен и въпрос и за Светослав Дяков.

„Преди малко ви казах: „нека да минем на друго ниво“. Със същия успех може да ме попитате за още 20 имена. Може да ми задавате въпроси до утре. Мога да ви кажа на първо четене две или три имена, които също не са повикани – Бензема не го викат във Франция, Наинголан, уникален футболист, не го викат в Белгия, Хави Мартинес в Испания.

На базата на нашите виждания сме извикали тези момчета. Според нас това са най-добрите в момента. Затова сме ги извикали“, коментира Хубчев.

Източник: Sportal.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

%d блогъра харесват това: